Arabella van Aartrijk

Good food is serious business… als Circular Food Curator en oprichter van Food & Footnotes wil ik (uiteindelijk) alle monden binnen de circulaire voorbeeldstad zo planeetvriendelijk mogelijk voeden, met wat lokaal voorhanden is, korte ketens, circulair, future proof en zonder voedselverspilling of afval. Behalve als ondernemer met een cateringbedrijf, werk ik ook als rondleider en gids bij BlueCity (gevestigd in voormalig subtropisch zwemparadijs Tropicana), daarbij vertel ik graag over de blauwe en circulaire economie en hoop daarmee mensen te inspireren over de potentiële mogelijkheden en waarde van reststromen. 

BlueCity is een broedplaats voor innovatieve bedrijven die hun reststromen aan elkaar koppelen. Binnen ons ecosysteem van sociale ondernemers is afval een waardevolle bouwsteen; de output van de een de input van de ander. Zo maken we samen een voorbeeldstad voor een circulaire economie. En dat is hard nodig ook. De traditionele manier van produceren, consumeren en afval weggooien is onhoudbaar. Gelukkig groeit het aantal initiatieven die laten zien dat afval een onnodige en menselijke uitvinding is. En dat het mogelijk is om op een duurzame manier te voorzien in al onze behoeften. In onze visie is de tijd rijp voor een volgende fase in de transitie naar een circulaire economie waarin we onze krachten bundelen.